Waarom zou een arbeidsongeschiktheidsverzekering van Univé verplicht moeten zijn?

Is een arbeidsongeschiktheidsverzekering Univé verplicht? Het is een vraag die veel ondernemers zichzelf stellen. Normaal gesproken is deze arbeidsongeschiktheid geregeld binnen loondienst, maar als zelfstandig ondernemer moet je hier zelf stappen voor ondernemen. Toch is de verzekering in eerste instantie nog niet verplicht. Je kan daarom als ondernemer besluiten om de verzekering niet af te sluiten, maar loopt op een later moment tegen problemen aan. Waarom zou de verzekering dan verplicht moeten zijn voor iedere zzp’er? En hoe zit het eigenlijk in de toekomst op het gebied van verplicht afsluiten? Onderstaande informatie zorgt dat je overal van op de hoogte bent en de juiste keuzes voor jouw situatie maakt.

Gezondheidsproblemen zorgen voor arbeidsongeschiktheid

De arbeidsongeschiktheidsverzekering van Univé beschermt jou tegen alle onvoorspelbaarheden van het leven. Ondernemers zijn vaak al gewend aan de tegenslagen die op het pad komen. Alleen ben je niet voorbereid op de arbeidsongeschiktheid. Gezondheidsproblemen kunnen te allen tijde optreden. Denk aan een ziekte of medisch letsel. Zelfs als je over het algemeen gezond bent, kan het zomaar zijn dat je tijdelijk niet meer kunt werken. Met deze verzekering kun je financiële bescherming krijgen in de vorm van een uitkering. Zo kun je de tijd overbruggen en je richten op het herstel. Als ondernemer hoef je je vermogen niet meer volledig in te zetten en jouw bedrijf in gevaar te brengen tijdens de tijd dat je thuis zit met de onvoorziene omstandigheden.

Financiële risico’s beperken als ondernemer

De AOV verplicht afsluiten kan een goede manier zijn om de risico’s zo veel mogelijk te beperken. Als zzp’er heb je al te maken met een groot aantal financiële risico’s. Het vermogen van het bedrijf is niet alleen bedoeld voor het investeren in de toekomst, maar dient ook als vangnet als je niet meer kunt werken. Je hebt als zelfstandig ondernemer geen recht op ziekteverlof en het inkomen komt volledig stil te liggen. Met een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering krijg je toch een inkomen, zodat je jouw vaste lasten kunt blijven betalen en het bedrijfsvermogen voor een groot deel onaangeroerd kan laten. Met de juiste verzekering hoef je je geen zorgen meer te maken om jouw financiële situatie en de toekomst van jouw bedrijf.

Beter voor jouw welzijn zorgen

Een laatste reden waarom de AOV verplicht zou moeten zijn is vanwege het mentale aspect dat met arbeidsongeschiktheid opspeelt. Ondernemen is vaak al stressvol genoeg. Hoe meer stress je hebt, hoe meer gezondheidsproblemen je zal krijgen. De stress die daar weer bovenop komt doordat je niet kan werken, maakt het nog erger. Als je gedwongen bent om een aantal maanden niet te werken, is jouw welzijn snel verslechterd. Jouw herstel gaat niet voorspoedig. Met een goede verzekering en wetend dat je in onvoorziene omstandigheden gedekt bent, haalt de stress weg en richt je je op wat er binnen het bedrijf echt toe doet. Je hebt een vangnet voor het geval dat je het nodig hebt en kan jouw bedrijf laten groeien tot grotere hoogte.